[ad_1]

Tällä pellavaloimella on tarina, jonka haluamme jakaa.

Yhtenä päivänä alkuvuodesta meille Alliinaan saapui rouva kysymään, ottaisimmeko vastaan lahjoituksen. Hän ojensi meille vanhaan, kotiteollisuusmerkkiseen käärepaperiin siististi paketoidun kääreen. Kävi ilmi, että paketin sisällä oli pellavaloimi, joka oli luotu meillä ”neuvonta-asemalla” tilauksesta hyvin monta vuotta sitten. Se oli kuitenkin jäänyt laittamatta puihin syystä tai toisesta ja nyt loimi oli löytynyt edesmenneen kutojan jäämistöstä. Paketin päälle oli kirjoitettu selvällä käsialalla loimen tiedot kankaanrakentamista varten. Otimme paketin vastaan nöyrin mielin ja kiitimme lahjoituksesta.

Kului pari viikkoa. Toinen rouva tuli kysymään, ottaisimmeko vastaan pari pellavalanka(aivina)vyyhtiä, koska hän on joutunut terveytensä vuoksi jo luopumaan rakkaasta kudontaharrastuksestaan. Vyyhdit näyttivät erityisen hyviltä, joten otimme vastaan myös ne. Ajattelimme, että ehkä tuon aivinan pystyisi hyödyntämään lahjoituspellavaloimea kutoessa.

Maaliskuun lopussa loimi rakennettiin puihin. Koska se on lahjoitus, päätimme, ettei kutojilta veloiteta materiaaleista mitään. Veloitamme vain rakentamismaksun loimen menekin mukaan, sekä normaalin kudonnan päivämaksun (3e/ei-jäsen10e). Myös kuteena voi käyttää lahjoituksena saatua aivinaa.

Kankaan leveys on 45 cm. Sopiva leveys kutojalle, joka kaipaa pellavaista kaitaliinaa lipastonsa päälle. Laudeliinojakin tarvitsee uusia aika ajoin.

Mukava alkaa seurata, minkälaisiin kaita- tai laudeliinakokeiluihin tämä tarina siivittää…

[ad_2]

Käsityökeskus Alliina Facebookissa