Elämän Aamu

745,00 3545,00 

Suunnittelija Hanna Korvela

Koko 120 x 125 cm (± 3 cm)

Värisävy

Tuotteen hinta: 745,00 
Total options:
Order total:
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osastot: , ,

Kuvaus

Kasteryijy edustaa uutta kristillistä tapaperinnettä. Kastetapahtumassa lattialle asetettu ryijy erottaa kastettavan kummeineen muista vieraista. Tilaisuuden jälkeen seinälle nostettu ryijy muistuttaa kastetapahtumasta osana kodin tai julkitilojen sisustusta. Ryijyn taakse kiinnitettävään kankaaseen voidaan kirjoa ryijynpäällä kastettujen nimet ja syntymäajat.

AnnaQ kasteryijyt on suunniteltu professori Jouko Martikaisen laatimien, kasteen kristillistä sanomaa ilmentävien motiivitekstien pohjalta. Valmiin kasteryijyn ostaja saa tilauksensa yhteydessä lyhennelmän oman ryijynsä suunnittelun lähtökohtana olleesta motiivitekstistä.

Kasteryijy on oiva tekstiili sekä julkisiin tiloihin että yksityiskoteihin. Mummon ja kummin tekemänä tunnearvo syvenee entisestään.

AnnaQ villanukkaryijyt valmistetaan puuvillaloimeen. Kaikista ryijyistä on saatavilla myös itse valmistettavia kudonta- ja ompelupaketteja.

Lisätiedot

Värisävy

Vaalea, Tumma

Valmis/Tee itse

Valmis tuote, Kutoen-paketti, Ommellen-paketti

RYIJYN RIPUSTUS

Ryijy on arvotekstiili. Tyylikkäimmillään se ripustetaan niin, ettei ripustusta näy lainkaan. Esimerkiksi vain hiukan ryijyn reunoista ulos tuleva huonekaluputki on oiva ratkaisu. Ryijy on raskas tekstiili ja siksi varsinkin leveät ryijyt on viisasta kiinnittää myös keskeltä – ompele esimerkiksi siimalenkki putken ali, jolloin putki ei taivu keskeltä. Kiinnitä ryijy seinään nauloilla tai koukuilla kuitenkin niin, että ryijy on helppo ottaa paikoiltaan tuuletettavaksi. 

RYIJYN HOITO-OHJEET

Villainen tekstiili puhdistuu tuulettumalla. Voit myös imuroida keyesti, mutta ole varovainen. Ryijynukkien välistä pölyt voi imuroida pienellä imuteholla, tietokoneen imuroimiseen tarkoitetulla pienellä suulakkeella. 

RYIJYN PESU

Ryijyn pesu kannattaa aina harkita tarkkaan. Ellei perushoidot, tuuletus ja imurointi kuitenkaan riitä, ryijyn voi pestä vesipesussa. Kemiallinen pesu ei ole suositeltavaa, koska käsittely voi olla liian raju.

Ryijyn vesipesu
Ennen pesua ryijy imuroidaan ja sille tehdään värinkestotesti. Pieni osa kostutetaan pesuainevedellä, ja päälle pannaan imupaperia tai vaikka valkoinen pyyhe. Muutaman tunnin kuluttua tarkastetaan, onko väri imeytynyt. Jos näin on käynyt, työ keskeytetään.
Jos väriä ei testissä irtoa, siirrytään varsinaiseen pesuun. Pesualtaan on oltava ryijyn kokoinen. Kotona voi rakentaa lautakehikon, johon tehdään muovista allas.
Ryijy pestään vaakatasossa molemmin puolin mieluiten neutraalilla (pH 7) pesuaineella, jossa ei ole valkaisuainetta, kirkastetta eikä hajustetta. Museot käyttävät hellävaraista käsintiskiainetta. Pesu tapahtuu parhaiten sienellä painelemalla. Vesi saa olla noin 25-asteista. Lopuksi huuhdotaan runsaalla vedellä, jota voi suihkuttaa kevyesti tekstiilille.
Liiat vedet imeytetään kuivauskankaaseen, joka voi olla vanha lakana tai pyyhe. Ryijyn annetaan kuivua vaakatasossa niin, että ilma kiertää alapuoleltakin.