Taitokeskus Alliina, Iisalmi

Taitokeskus Alliina

Louhenkatu 7
74100 Iisalmi

Puh. 050 324 3213
kasityokeskus.iisalmi(at)taitoylasavo.fi

Avoinna ma-pe 9-17, la 10-14 (poikkeavat aukioloajat ilmoitetaan etusivulla tai Alliinan Facebook-sivuilla)

Ilmoittautuminen kursseille viimeistään viikkoa ennen kurssipäivää taitokeskukseen. Ilmoittautuminen on sitova. Kurssimaksu maksetaan kurssilla ja se sisältää ohjauksen ja työvälineiden käytön. Mikäli kurssia ei ole peruttu viimeistään kaksi päivää ennen kurssin alkua, laskutamme kurssin osallistumismaksun. Kurssityöt valmistetaan taitokeskuksen materiaaleista.

 

KEVÄÄN 2024 KURSSIT ALLIINASSA: 

 

HUOM! JÄSENELLE KURSSIT – 20 % ! 

Virikettä mielelle ja toimintaa käsille -seniorikurssi ma 15.1. – 22.4. klo 10 – 12.30. Hinta 65 € + materiaalit. Seniorikurssille ovat tervetulleita kaikki “päiväjoutilaat”! Käsitöiden lomassa kahvittelemme ja rupattelemme. Kurssilaisten toiveiden mukaan suunnittelemme kurssin sisällön ensimmäisellä kokoontumiskerralla. Tule sinäkin mukaan innostavaan ryhmään! Jos et pääse heti alkuun, olet tervetullut mukaan myöhemmin.

 

Lasten käsityökoulu peruskouluikäisille (taiteen perusopetus) kokoontuu ti klo 14 – 15.30 ja ke klo 15 – 16.30. Hinta 90 €/kevätlukukausi (sisältää materiaalit). Oppilas osallistuu viikoittain joko tiistain tai keskiviikon ryhmään. Käsityökoulussa tutustutaan monipuolisesti materiaaleihin ja erilaisiin käsityötekniikoihin sekä sukelletaan satujen maailmaan. Käsityökoulussa luovuus pääsee valloilleen ja oppilas pääsee toteuttamaan suunnitelmistaan monenlaista kivaa. Kädentaitojen ohella kasvaa myös sinnikkyys sekä sosiaaliset taidot.  Käsityökoulu sopii kaiken tasoisille käsitöistä kiinnostuneille lapsille ja nuorille! 

 

Kirjoneulestartti pe 16.2. klo 17-19. Hinta 24€ + materiaalit. Tule kurssille oppimaan kirjoneuleen valmistaminen! Pääset alkuun ammattilaisen avulla ja saat vinkkejä sujuvaan neulomiseen. Perusasiat opittuasi osaat neuloa kauniita neuleita itsellesi tai lahjaksi läheisiä ilahduttamaan. Sopii neulonnan aloittelijoille sekä kokeneemmille neulojille. 

 

Tuftaamalla kaunista kotiin to 29.2. klo 16-20. Hinta 48 € + materiaalit. Haluaisitko oppia tuftaamaan? Tuftaaminen on kuin langoilla maalaamista – voit ikuistaa vaikka oman lemmikkisi tai lomareissun maiseman tauluun! Tule mukaan kurssille! 

 

Kuvioi uniikki tarjotin la 16.3. klo 11-13. Hinta 24 € + materiaalit. Oman kodin sisustukseen sopivan tarjottimen voit valmistaa meidän kurssilla. Painamme kankaalle kuvion, joka laminoidaan tarjottimeksi. Tule mukaan oppimaan uutta ja luot uutta ilmettä kotiisi keväällä! 

 

Korinpunonta eri materiaaleista ti 26.3. klo 17-20. Hinta 36 € + materiaalit. Vuoden 2024 käsityötekniikka on korinpunonta. Tule kurssille oppimaan vuoden teeman mukainen tekniikka. Korinpunonnassa voi hyödyntää monipuolisesti eri materiaaleja ja näin luoda uniikkeja koreja sisustukseen ja hyötykäyttöön. 

 

Kevätmakrame ke 17.4. klo 16-19. Hinta 36 € + materiaalit. Makrameella voi luoda upeita näyttäviä tai yksinkertaisen pelkistettyjä tuotteita sisustukseen ja hyötykäyttöön. Tunnetuimpia lienee makrameeamppelit, mutta samalla tekniikalla voi toteuttaa mm. mattoja, kasseja, reppuja, keinutuolin mattoja, seinätekstiilejä…valmiita malleja löytyy paljon ja käyttötarkoituksesta riippuen töihin voi käyttää hyvin erilaisia materiaaleja. 

 

Keväinen tuftausviikonloppu pe – su 26. – 28.4. Pe klo 17-20, la klo 10-14, su omatoimisesti. Hinta 84 € + materiaalit. Oman lemmikin kuva seinälle tauluksi? Tai oma mökkiranta ikuistettuna sohvatyynyyn? Tätä kaikkea voit tuftaamalla luoda sisustukseen. Tuftaaminen on kuin langoilla maalaamista, jossa luovuus pääsee kukoistamaan. Tarvitset vain luovan mielen, lankaa, tuftausneulan, tuftauskangasta sekä kehikon ja kurssilla saat opastusta tekniikkaan. Tule kurssille mukaan, meiltä saat tarvikkeet, materiaalit ja opastuksen. Tai jos sinulla on jo mielessäsi valmis kuvio, jonka haluat toteuttaa tuftaamalla, sekin onnistuu. Autamme tarvittaessa myös kuvan etsimisessä ja hahmottelemisessa. 

 

LASTEN JA NUORTEN KESÄKURSSIT TAITOKESKUS ALLIINASSA, IISALMESSA: 

 

Kudontaa mummon kanssa ma – ke 3. – 5.6. klo 9-13. Hinta 69€ / pari + materiaalit. Odotettu, mukava yhteinen kudontakurssi isovanhemman kanssa toteutetaan ensimmäisellä koululaisten kesälomaviikolla. Käsityöt yhdistää eri sukupolvia ja mikäs sen parempaa ajanvietettä lapsen ja isovanhemman kesken kuin käsitöiden parissa, kangaspuiden äärellä. Kurssille otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä niin monta paria kuin mahtuu, varasijallekin ilmoittautuvat huomioidaan. 

 

Kudontaleiri ma – pe 10. – 14.6. klo 9-14. Hinta 89 € (sis. ruokailun) + materiaalit. Kudontaleiri on suunnattu peruskouluikäisille lapsille ja nuorille. Kudontaleirillä opetellaan kankaankudonnan tekniikka, työvälineiden nimet ja käyttötarkoitus sekä tutustutaan eri materiaaleihin. Voit suunnitella ja valmistaa itsellesi lattiatyynyn, repun, laukun, liinan, maton tai mitä vain keksitkin! Kangaspuilla voidaan toteuttaa hyvin monenlaisia tekstiilejä käyttöön tai sisustukseen. Kudontaleiriin sisältyy päivittäinen ateria sekä välipala. 

 

Kesäkivaa ja kudontaa ma – ke 17.  – 19.6. klo 9-13. Hinta 69 € + materiaalit. Kurssilla opetellaan ja valmistetaan käsitöitä monipuolisesti. Rennolla ja mukavalla asenteella tutustumme erilaisiin käsityötekniikoihin ja materiaaleihin. Tule kurssille ja ota ystäväsi mukaan!