Taitokeskus Lapinlahti

Taitokeskus Lapinlahti

Juhani Ahotie 6
73100 Lapinlahti
p. +358 (0)50 432 9695
annaq(at)taitoylasavo.fi 
Avoinna ma-to 9-17, pe suljettu. (Poikkeavat aukioloajat ilmoitetaan etusivulla tai Lapinlahden Taitokeskuksen Facebook-sivulla.)

Ilmoittautuminen kursseille viimeistään viikkoa ennen kurssipäivää taitokeskukseen. Ilmoittautuminen on sitova. Kurssimaksu maksetaan kurssilla ja se sisältää ohjauksen ja työvälineiden käytön. Mikäli kurssia ei ole peruttu viimeistään kaksi päivää ennen kurssin alkua laskutamme kurssin osallistumismaksun. Kurssityöt valmistetaan taitokeskuksen materiaaleista.

KEVÄÄN 2024 KURSSIT LAPINLAHDEN TAITOKESKUKSESSA: 

 

HUOM! JÄSENELLE KURSSIT – 20 % ! 

 

Lasten käsityökoulu peruskouluikäisille (taiteen perusopetus). Hinta 95 €/syyslukukausi ja 90 €/kevätlukukausi (sisältää materiaalit). Oppilas osallistuu viikottain yhteen 1,5 tuntia kestävään (kaksi 45 min. opetustuntia) ryhmään. Käsityökoulussa tutustutaan monipuolisesti materiaaleihin ja erilaisiin käsityötekniikoihin sekä sukelletaan satujen maailmaan. Käsityökoulussa luovuus pääsee valloilleen ja oppilas pääsee toteuttamaan suunnitelmistaan monenlaista kivaa. Kädentaitojen ohella kasvaa myös sinnikkyys sekä sosiaaliset taidot.  Käsityökoulu sopii kaiken tasoisille käsitöistä kiinnostuneille lapsille ja nuorille! 

 

Virikettä mielelle ja toimintaa käsille -seniorikurssi ti 23.1. – 23.4. klo 12 – 14.30. Hinta 65 € + materiaalit. Seniorikurssille ovat tervetulleita kaikki “päiväjoutilaat”! Käsitöiden lomassa kahvittelemme ja rupattelemme. Kurssilaisten toiveiden mukaan suunnittelemme kurssin sisällön ensimmäisellä kokoontumiskerralla. Tule sinäkin mukaan innostavaan ryhmään! Jos et pääse heti alkuun, olet tervetullut mukaan myöhemmin kevään aikana. 

 

Tuftaamalla kaunista kotiin to 1.2. klo 15-19. Hinta 48 € + materiaalit. Oletko tutustunut tuftaamiseen? Tuftaaminen on rauhoittavaa ja mielekästä tekemistä. Tuftaamalla voit ikuistaa esim. oman lemmikkisi tai lapsen kuvan kankaalle villalangalla maalaten. Kurssilla voidaan toteuttaa joko valmiista mallista tai omasta luonnoksestasi kuva kankaalle. Tule mukaan innostumaan yhdessä!

 

Emalikorukurssi ke 1.11. klo 16 – 19. Hinta 36 € + materiaalit. Uutena tekniikkana emalikorukurssi. Puuttuuko sinulta vielä tulevaan juhlaan koru? Emaloinnilla toteutat kaulakorut, korvikset tai koko korusarjan. Emaloinnilla luot upeita koruja, joissa vain luovuus on rajana! Tällä tekniikalla toteutat lempiväreistäsi uniikkeja koruja arkeen ja juhlaan. 

 

Kirjoneulestartti to 29.2. klo 17-19. Hinta 24 € + materiaalit. Haluaisitko neuloa kirjoneuleen,  mutta jännittää aloittaa? Kurssilla autetaan alkuun ja saat ammattilaisen ohjausta sekä vinkkejä kirjoneuleen onnistumiseen. Ammattilaisen avulla osaat valita myös sopivat materiaalit ja työvälineet työhön. 

 

Emalikorukurssi ke 1.11. klo 16 – 19. Hinta 36 € + materiaalit. Uutena tekniikkana emalikorukurssi. Puuttuuko sinulta vielä tulevaan juhlaan koru? Emaloinnilla toteutat kaulakorut, korvikset tai koko korusarjan. Emaloinnilla luot upeita koruja, joissa vain luovuus on rajana! Tällä tekniikalla toteutat lempiväreistäsi uniikkeja koruja arkeen ja juhlaan. 

 

Korinpunonta eri materiaaleista to 11.4. klo 16-19. Hinta 36 € + materiaalit. Vuoden 2024 käsityötekniikka, korinpunonta, tutuksi kurssilla. Korinpunontaan käy monipuolisesti eri materiaalit ja tekniikkaakin voi soveltaa erilaisen lopputuloksen aikaansaamiseen. Kurssilla saat ohjausta perustekniikkaan ja osaat jatkossa toteuttaa uniikkeja  omaan sisustukseen sopivia koreja. 

 

Kevätmakrame to 16.5. klo 16-19. Hinta 36 € + materiaalit. Makrametekniikka on useimmille vanhemmille ikäpolville tuttu, mutta uusien variaatioiden myötä se on tekniikkana kuitenkin tuore. Makramella voidaan valmistaa monipuolisesti ja hyvin erilaisista materiaaleista sisustus- ja käyttötekstiilejä. Tule kurssille innostumaan ja oppimaan! Ammattilaisen ohjauksella pääset jyvälle makrametekniikasta. 

 

 

LASTEN JA NUORTEN KESÄKURSSIT LAPINLAHDEN TAITOKESKUKSESSA: 

 

Kudontaleiri ma – pe 10. – 14.6. klo 10-15. Hinta 89 € (sis. ruokailun) + materiaalit. Kudontaleiri on suunnattu -peruskouluikäisille lapsille ja nuorille. Kudontaleirillä opetellaan kankaankudonnan tekniikka, työvälineiden nimet ja käyttötarkoitus sekä tutustutaan eri materiaaleihin. Voit suunnitella ja valmistaa itsellesi lattiatyynyn, repun, laukun, liinan, maton tai mitä vain keksitkin! Kangaspuilla voidaan toteuttaa hyvin monenlaisia tekstiilejä käyttöön tai sisustukseen. Kudontaleiriin sisältyy päivittäinen ateria sekä välipala.