Taitokeskus Kiuruvesi

Taitokeskus Kiuruvesi

Kirkkokatu 14
74700 Kiuruvesi
puh. +358 (0)50 540 7432
kasityokeskus.kiuruvesi @ taitoylasavo.fi 
Avoinna: ma – pe 9-17.  (Poikkeavat aukioloajat ilmoitetaan etusivulla tai Kiuruveden Taitokeskuksen Facebook-sivulla.)

Ilmoittautuminen kursseille viimeistään viikkoa ennen kurssipäivää taitokeskukseen. Ilmoittautuminen on sitova. Kurssimaksu maksetaan kurssilla ja se sisältää ohjauksen ja työvälineiden käytön. Mikäli kurssia ei ole peruttu viimeistään kaksi päivää ennen kurssin alkua laskutamme kurssin osallistumismaksun. Kurssityöt valmistetaan taitokeskuksen materiaaleista.

KEVÄÄN 2024 KURSSIT KIURUVEDEN TAITOKESKUKSESSA:

 

HUOM! JÄSENELLE KURSSIT – 20 % ! 

 

Lasten käsityökoulu peruskouluikäisille (taiteen perusopetus). Hinta 95 €/syyslukukausi ja 90 €/kevätlukukausi (sisältää materiaalit). Oppilas osallistuu viikottain yhteen 1,5 tuntia kestävään (kaksi 45 min.opetustuntia) ryhmään. Käsityökoulussa tutustutaan monipuolisesti materiaaleihin ja erilaisiin käsityötekniikoihin sekä sukelletaan satujen maailmaan. Käsityökoulussa luovuus pääsee valloilleen ja oppilas pääsee toteuttamaan suunnitelmistaan monenlaista kivaa. Kädentaitojen ohella kasvaa myös sinnikkyys sekä sosiaaliset taidot.  Käsityökoulu sopii kaiken tasoisille käsitöistä kiinnostuneille lapsille ja nuorille! 

 

Virikettä mielelle ja toimintaa käsille -kurssi to 1.2. – 2.. klo 10-12.30. Kurssin hinta 65 €/lukukausi, jäsenet 52 € + materiaalit käytön mukaan. Kurssille ovat tervetulleita kaikki käsitöistä kiinnostuneet! Kurssilla toteutetaan monipuolisesti erilaisia käsitöitä kurssilaisten toiveet huomioiden. Kahvitauko sisältyy jokaiseen kokoontumiskertaan. Tule sinäkin viettämään kiireettömiä hetkiä käsitöiden ja keskustelujen pariin!  

 

Kevätmakrame to 15.2. klo 15-19. Hinta 48 € + materiaalit. Kurssilla opit makrameen perusteet ammattilaisen ohjauksessa. Kurssin jälkeen pystyt itsenäisesti toteuttamaan makrameella sisustus- tai käyttöesineitä. Materiaalit, mallit ja tekniikka tutuksi ja pääset sisustamaan kotiasi makrameella! 

 

Korinpunontaa vanhoista ja uusista materiaaleista ti 27.2. klo 17-20. Hinta 36 € + materiaalit. Vuoden 2024 käsityötekniikka, korinpunonta, tutuksi kurssilla. Materiaalina korinpunontaan voi hyödyntää vanhoista farkuista sanomalehteen, tai nurkkiin jääneet ylimääräiset tapettirullat. Oikeastaan melkein mitä vain, joka taipuu koriksi. Kurssilla opetellaan korinpunonnan tekniikka ja sen jälkeen osaat soveltaa taitoa monipuolisesti eri materiaaleihin ja käyttötarkoituksiin. 

 

Kankaasta tauluksi to 14.3. klo 17-20. Hinta 36€ + materiaalit. Kurssilla painetaan kangas, joka viimeistellään tauluksi. Kankaanpainotekniikka tutuksi ja luovuus valloilleen kuvaa suunnitellessa. Uutta ilmettä sisustukseen kevääksi omatekoisella taululla! 

 

Emalikorukurssi to 4.4. klo 17-19. Kurssin hinta on 24 € + materiaalit. Puuttuuko sinulta koru kevään juhlia ajatellen? Tule mukaan emalikorukurssille, koru on myös hyvä lahja. Kurssilla opitaan valmistamaan emalikorun. Suunnitellaan värit ja kuviot, valitaan korun muoto ja poltetaan emalikoru polttouunissa ammattilaisen ohjauksessa. 

 

LASTEN JA NUORTEN KESÄKURSSIT KIURUVEDEN TAITOKESKUKSESSA: 

 

Kudontaa mummon kanssa ma – ke 3. – 5.6. klo 10-14. Hinta 69€ / pari + materiaalit. Odotettu, mukava yhteinen kudontakurssi isovanhemman kanssa toteutetaan ensimmäisellä koululaisten kesälomaviikolla. Käsityöt yhdistää eri sukupolvia ja mikäs sen parempaa ajanvietettä lapsen ja isovanhemman kesken kuin käsitöiden parissa, kangaspuiden äärellä. Kurssille otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä niin monta paria kuin mahtuu, varasijallekin ilmoittautuvat huomioidaan. 

 

Kesäkivaa ja kudontaa to – pe 6. – 7.6. klo 10-14. Hinta 46 € + materiaalit. Kurssilla opetellaan ja valmistetaan käsitöitä monipuolisesti. Rennolla ja mukavalla asenteella tutustumme erilaisiin käsityötekniikoihin ja materiaaleihin. Tule kurssille ja ota ystäväsi mukaan! 

 

Kudontaleiri ma – pe 10. – 14.6. klo 9-14. Hinta 89 € (sis. ruokailun) + materiaalit. Kudontaleiri on suunnattu peruskouluikäisille lapsille ja nuorille. Kudontaleirillä opetellaan kankaankudonnan tekniikka, työvälineiden nimet ja käyttötarkoitus sekä tutustutaan eri materiaaleihin. Voit suunnitella ja valmistaa itsellesi lattiatyynyn, repun, laukun, liinan, maton tai mitä vain keksitkin! Kangaspuilla voidaan toteuttaa hyvin monenlaisia tekstiilejä käyttöön tai sisustukseen. Kudontaleiriin sisältyy päivittäinen ateria sekä välipala. 

 

Kudontakurssi ma – ke 17. – 19.6. klo 10-14. Hinta 69  € + materiaalit. Kudontakurssilla pääset toteuttamaan sisustus- tai käyttötekstiilin kangaspuilla kutoen. Tutustutaan tekniikkaan ja suunnitellaan omien toiveiden mukainen käsityötuote.